Säännöt

Turnaus on aikuisten harrastetason sekajoukkuille tarkoitettu leikkimielinen tapahtuma.

Jury ratkaisee kiistanalaiset asiat. Jury tekee päätökset täysin mielivaltaisesti. Juryn jäsenet valitaan satunnaisesti kenttäalueelta tarvittaessa. Mahdolliset protestit osoitetaan kirjallisina kisatoimistoon viimeistään 1 tunnin kuluessa protestin aiheen ilmenemisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa ja se palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Juryn päätös on lopullinen, eikä päätöksestä voi valittaa.

Otteluissa noudatetaan pääsääntöisesti SPL:n Kaikki Pelaa -sääntöjä. Pelinohjaaja voi, tilanteen niin vaatiessa, antaa pelaajalle huomautuksen tai pelaaja voidaan jopa poistaa kentältä, mutta joukkue saa jatkaa täysilukuisena. Pelaaja, joka on poistettu kentältä, joutuu olemaan sivussa myös seuraavasta joukkueensa pelistä.

Pelitapa ja aika

Pelitapa on 5 vs. 5 eli 4+mv. Pelien kestoaika on 1 x 15 min. Pelit pelataan sekajoukkueilla. Joukkueella on oltava koko pelin ajan kentällä sekä miehiä että naisia.

Vaihdot

Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Pelinohjaaja ei katkaise peliä vaihdon suorittamista varten.

Kulmapotku

Normaali kulmapotku kentän kulmasta.

Maalipotku ja maalivahdin pelinavaus.

Maalipotkun saa potkaista mistä rangaistusalueen kohdasta tahansa. Maalipotku tai maalivahdin pelinavaus ei saa yltää ilman kosketusta suoraan yli puolen kentän. Virheen tapahtuessa annetaan vastustajalle vapaapotku omalta kenttäpuolelta.

Sivurajaheitto

Sivurajaheitosta ei voi tehdä suoraan maalia. Sivurajaheitoissa ei ole paitsiota.

Paitsio

Turnauksessa ei ole paitsiota.

Rangaistuspotkupiste

Rangaistuspotku potkaistaan 10 metrin päästä maaliviivasta.

Vastustajien etäisyys pallosta erikoistilanteissa

Vastustajien on oltava alkupotkuissa, vapaapotkuissa, maalipotkuissa, maaliheitoissa, kulmapotkuissa ja rangaistuspotkuissa vähintään 5 metrin päässä pallosta.

Tulokset

Kaikkien otteluiden tulokset julkaistaan. Joukkueet asetetaan järjestykseen ja sarjataulukot julkaistaan.

Välierät ja loppuottelu

Alkusarjan pelien jälkeen, joukkueiden ollessa tasapisteissä, sijoituksen ratkaisee:
1. Keskinäinen ottelu
2. Maaliero
3. Tehdyt maalit
4. Arpa

Tasatilanteessa välieräottelut ja loppuottelu ratkaistaan rangaistuspotkuilla. Kummastakin joukkueesta valitaan ensin kolme potkaisijaa. Jos tämän jälkeen ollaan edelleen tasatuloksessa, potkujen antamista jatketaan, kunnes toinen joukkue on yhtä monesta potkusta tehnyt maalin enemmän kuin toinen. Jokaisen potkun potkaisee eri pelaaja.

Palkinnot

Kaksi parasta joukkuetta palkitaan ruhtinaallisin menoin.

Palkinnot jaetaan kentällä heti finaaliottelun jälkeen.

Jälkipelit

Jälkipelit pelataan välittömästi turnauksen päätyttyä. Tarkemmat ohjeet paikan päällä. Kaikki joukkueet ovat tervetulleita!

Kisatoimisto

Turnaustoimisto on turnauspäivänä Musta Pekka Areenalla Oulunkylän urheilupuistossa. Osoite on Käskynhaltijantie 11, 00640 Helsinki.

Tiedustelut ja yhteydenotot: kipinagames@gmail.com

Mainokset